Europos taurė pripažino teisėjų klaidą, kuri galėjo nulemti „Partizan“ pralaimėjimą prieš lenkus

(5)
Gruodžio 17 d. 15:33
L.Kolenda galėjo išplėšti pergalę lenkams (Euroleague.net)
L.Kolenda galėjo išplėšti pergalę lenkams (Euroleague.net)
Šaltinis: Krepsinis.net

Europos taurės turnyro septintojo turo rungtynėse Belgrado „Partizan“ ekipa 75:73 palaužė Vroclavo „Šlask“ klubą, bet viskas galėjo susiklostyti kitaip, jeigu ne teisėjų klaida.

Lemiamos Lenkijos komandos atakos metu Lukašas Kolenda prasiveržė krepšio link ir susidūrė su Zachu LeDay‘umi, o tada kamuolys paliko aikštelę. Arbitrai nusprendė, kad taisyklių pažeidimo gynyboje nebuvo ir atidavė kamuolį „Partizan“ dispozicijai, bet tai ir buvo klaida.

Epizodą išnagrinėję turnyro organizatoriai paskelbė, kad kontaktas buvo neleistinas ir Z.LeDay‘us turėjo būti nubaustas pražanga, o tai leistų L.Kolendai mesti dvi baudas likus 1 sekundei ir turint 1 taško deficitą – 73:74. Viskas susiklostė taip, kad „Šlask“ pažeidė taisykles prieš Aleksą Avramovičių, kuris pataikė pirmąją baudą, antrąją tyčia prametė ir finalinė sirena paskelbė šeimininkų laimėjimą.

L.Kolenda šiose rungtynėse pelnė 9 taškus ir buvo sumetęs abi baudas. Šiame sezone jis pavyzdingai atakuoja nuo šios žymos – tikslą pasiekė 14 iš 16 (87,5 proc.) metimų.

„Šlask“ (1/6) yra priešpaskutinė A grupėje, o „Partizan“ (6/1) pirmauja. Panevėžio „Lietkabelis“ (3/4) užima 6-ąją poziciją.

„Bružas ir Pulkovskis“: „Neptūno“ ateitis, Blaževičiaus projektas, žaidėjai Žiemelio klubui, Websterio ateitis ir Maksvyčio sprendimo argumentai

Gairės: partizan, Šlask
5 komentarai
Naujausi komentarai (5)
Geriausiai ivertinti (5)
PRO komentarai
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti
LKL